12:23:48    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 01 maart 2013 09:56 uur, laatst gewijzigd op 01 maart 2013 10:00 uur

Meedenken over burgemeester

Meedenken over burgemeester

Op de foto: Wie volgt burgemeester Frans Ronnes van de gemeente Haaren op? Inwoners mochten donderdag meedenken over de profielschets. (Archieffoto: Gerard Schalkx).

Burgemeester Frans Ronnes kondigde van de gemeente Haaren kondigde tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn afscheid aan. Inmiddels is de sollicitatieprocedure van start gegaan. Een vertrouwenscommissie stelde een voorlopige profielschets op waarin kenmerken van de gemeente Haaren, actuele ontwikkelingen en de nieuwe burgemeester staan vermeld. Inwoners mochten donderdag meedenken tijdens een extra ingelaste bijeenkomst in het gemeentehuis.

Met behulp van rode en groene kaarten konden de veertig aanwezigen reageren op een zestiental stellingen die de vertrouwenscommissie had opgesteld. De meeste beweringen werden door het publiek gezien als open deuren, zoals de opmerkingen dat een burgemeester integer moet zijn, daadkrachtig is en voor het gemeenschappelijke belang gaat. Ook mocht iedere inwoners zelf stellingen inbrengen waarvan zij dachten dat het belangrijk was. Hier werden actuele ontwikkelingen naar voren gehaald, zoals de rol van de nieuwe burgemeester bij de intergemeentelijke samenwerking en de leefbaarheid van de kleine kernen.

Inwoners die niet op de bijeenkomst aanwezig waren, kunnen via e-mailadres gemeente@haaren.nl alsnog bij de gemeente Haaren aangeven hoe de profielschets van de nieuwe burgemeester er uit moet zien. De definitieve schets wordt donderdag 21 maart aan de gemeenteraad aangeboden. Maandag 25 maart gaat de lijst met eigenschappen naar de commissaris van de koningin.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Toverboom TopSlank Filipe Doornmalen electro buisman optiek Elan Bikes support Olieenzo Huidtherapie EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Podium Boxtel