00:05:36    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 05 maart 2013 15:44 uur, laatst gewijzigd op 05 maart 2013 15:49 uur

'Medio 2014 start bouw Pantarhei'

\'Medio 2014 start bouw Pantarhei\'

Op de foto: Op het Pantarhei-terrein op de hoek van de Jan Kruijsenstraat en Molenstraat moet in de zomer van 2014 dan eindelijk gebouwd gaan worden. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Opgelucht. Zo reageert wethouder Wim van der Zanden van de gemeente Boxtel na de ondertekening van een koopovereenkomst met Bouwfonds. De projectontwikkelaar heeft het al ruim vijftien jaar braakliggende terrein Pantarhei dinsdag gekocht. In de zomer van 2014 hoopt het bedrijf te starten met de bouw van dertig duurzame eengezinswoningen die onder meer voor starters op de woningmarkt zijn bestemd.

De koopovereenkomst is onvoorwaardelijk en dat is volgens wethouder Van der Zanden in een tijd van economische crisis best bijzonder. Directeur Carl Smeets van Bouwfonds in Eindhoven, die de deal dinsdag met de gemeente Boxtel sloot, zegt dat wordt afgeweken van de in de bouwsector reguliere afspraak dat pas gebouwd gaat worden als 70 procent van de woningen ook daadwerkelijk verkocht is.

De goedkoopste woningen zullen circa 175.000 euro gaan kosten; de duurste zo’n tweeënhalve ton. ,,We bouwen dus voor het betaalbare segment. Onderzoek heeft uitgewezen dat aan deze soort huizen behoefte is”, aldus Smeets.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Toverboom Geld en Makelaardij Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Huidtherapie buisman optiek Remax-optimus Alfa Geerts advies Podium Boxtel Elan Bikes support