07:39:42    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 12 september 2013 19:30 uur, laatst gewijzigd op 13 september 2013 13:49 uur

Markt autovrij voor protestactie

Markt autovrij voor protestactie

Op de foto: Aan de vlaggenmasten voor het gemeentehuis hebben de plaatselijke actiegroepen tegen schaliegas dit spandoek bevestigd. (Foto: Henk van Weert).

Vrijdag 13 september blijft de Markt na de weekmarkt afgesloten in verband met een manifestatie tegen schaliegas op zaterdag 14 september. Deze manifestatie vindt plaats naar aanleiding van het bezoek van de Tweede Kamerfractie van de PvdA aan Boxtel.

Omwonenden en winkeliers worden hierover per e-mail en brief door de gemeente Boxtel geïnformeerd. Naar verwachting is de Markt vanaf ongeveer 14.00 uur op zaterdag weer beschikbaar. Op advies van de politie heeft burgemeester Mark Buijs het besluit genomen de Markt geheel autovrij te houden. Dit om de veiligheid zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Door de vele, met name online, oproepen om naar Boxtel te komen, worden er veel mensen verwacht.

Vanaf ongeveer 10.30 uur start de manifestatie op de Markt. Deze wordt georganiseerd door de lokale actiegroepen tegen schaliegas. Op een podium voor het gemeentehuis zullen sprekers zich richten tot het publiek. Zij worden muzikaal ondersteund. Rond 11.00 uur komt de PvdA-fractie aan op de Markt.

Zaterdag komt de Tweede Kamerfractie van de PvdA om zich op de hoogte te stellen van de discussie over schaliegas, die in de gemeente Boxtel en Nederland gaande is. De Kamerleden willen zich voorbereiden op de hoorzitting die 19 september op hun initiatief in de Tweede Kamer wordt gehouden. Ze bekijken ook de locaties voor proefboringen in Het Groene Woud.

Vanwege Bockesprongen is de Markt op zondag 15 september van 07.00 uur tot uiterlijk 02.00 uur in de nacht van zondag op maandag ook afgesloten.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Proef Culinair Huidtherapie Doornmalen electro Geerts advies Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen