12:23:09    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 05 juni 2013 16:00 uur, laatst gewijzigd op 06 juni 2013 09:06 uur

Mark Cavendish weer naar Boxtel

Mark Cavendish weer naar Boxtel

Op de foto: Tijdens de persconferentie in Breda, waar het deelnemersveld en het routeschema bekend werden gemaakt, sprak interviewer en wielerspeaker Kees Maas (links) met Kenny van Hummel, één van de deelnemers aan de Ster ZLM Toer. (Foto: Annelieke van der Linden).

De Ster ZLM Toer keert terug naar Boxtel. Zondag 16 juni finisht een peloton met ongeveer 150 wielrenners in de Stationsstraat. In Breda is woensdag een ijzersterk deelnemersveld bekendgemaakt, dat onder meer bestaat uit Mark Cavendish, de Britse topsprinter die de etappekoers vorig jaar op zijn naam schreef.

Naast Cavendish staan meer sprinters te trappelen om in de slotetappe naar Boxtel als eerste over de finish te razen. Onder hen Marcel Kittel van Argos-Shimano, die vorig jaar de laatste rit van de Ster ZLM Toer won. Opvallend is dat Argos-Shimano geen beroep doet op plaatselijk favoriet Koen de Kort uit Liempde. Hij was vorig jaar de grote gangmaker van Kittels sprinttreintje.

Het deelnemersveld telt achttien ploegen waarvan er acht uitkomen in de World Tour. Het gaat om onder meer Lotto-Belisol, Omega Pharma-Qucikstep, BMC, Blanco, Team Saxo-Tinkoff, Vacansoleil DCM en Garmin-Sharp. Grote namen die ook in Boxtel te zien zullen zijn, zijn Greg van Avermaet, Lars Boom, Kenny van Hummel en Thomas Dekker. Bijzonder is de aanwezigheid van Allesandro Ballan, die terug is in het peloton na een zware valpartij.

Boxtel bouwt een wielerfeestje op 16 juni. Het peloton passeert de finishlijn in de Stationsstraat dit jaar drie keer. Bij de eerste doorkomst, rond 13.52 uur, wordt gesprint voor het puntenklassement. Na de tweede doorkomst omstreeks 14.35 uur wordt een ronde door Het Groene Woud gereden en volgt de eindsprint om 15.00 uur. Alle klassementswinnaars worden aansluitend gehuldigd op de Markt.

Brabants Centrum besteedt deze en volgende week uitgebreid aandacht aan de Ster ZLM Toer. De redactie verloot bovendien twee VIP-arrangementen en vier klassementstruien. Meedoen? Lees de editie van donderdag 6 juni.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro TopSlank Geld en Makelaardij Olieenzo EmielTechniek Filipe Remax-optimus Alfa Huidtherapie Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies buisman optiek Elan Bikes support Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht