12:29:29    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 08 november 2014 16:25 uur, laatst gewijzigd op 08 november 2014 16:32 uur

Mariabeeldje in Heerewaerde

Mariabeeldje in Heerewaerde

Op de foto: Onder een eikenboom aan het Pastoor De Beerpad staat sinds woensdag dit houten nisje met een Mariabeeldje. (Foto: Henk van Weert).

Aan het Pastoor De Beerpad, tussen de vijver bij gemeenschapshuis De Walnoot en rivier de Dommel, is afgelopen week door pastoor Harry van den Tillaart een Mariabeeldje ingezegend. Het is geplaatst op initiatief van buurtbewoners, zo meldde voorzitter Jan Pennings van wijkorgaan Platform Selissen zaterdag.

Het beeldje is geschonken door Jeanne Sterks en is afkomstig uit Oudenbosch. Het is in een houten nisje geplaatst. De inzegening vond woensdagavond plaats in het bijzijn van diverse omwonenden én van wijkwethouder Herman van Wanrooij.

Het Mariabeeldje staat in wijkparkje De Heerewaerde en herinnert aan onder meer aan de vroegere Maria Reginaparochie, de gelijknamige kerk én de Maria Koninginschool van de wijk die in de jaren vijftig en zestig in Boxtel-Noord verrees. Pastoor Van den Tillaart, nu zielenherder in Lennisheuvel, was de laatste pastoor van de Maria Reginakerk, die werd gesticht door zijn voorganger, wijlen Herman de Beer.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa EmielTechniek TopSlank Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Podium Boxtel Toverboom Beleef Boxtel Elan Bikes support Geld en Makelaardij buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Remax-optimus