13:24:52    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 04 juni 2014 16:57 uur, laatst gewijzigd op 07 juni 2014 16:12 uur

Marcel Kittel naar Ster ZLM Toer

Marcel Kittel naar Ster ZLM Toer

Op de foto: Marcel Kittel won in 2012 de slotetappe van de Ster ZLM Toer in Boxtel. De Duitse topsprinter die in 2013 vier etappes in de Tour de France won, is ook op 22 juni present. (Foto: Marc Cleutjens).

Met sprinter Marcel Kittel als absolute smaakmaker uit de Tour de France van vorig jaar en andere wielertoppers als Philippe Gilbert, André Greipel, Tyler Farrar en Theo Bos heeft de Ster ZLM Toer ook dit jaar een startveld vol vedetten. De laatste etappe finisht zondag 22 juni in Boxtel.

Zes World Tour teams doen mee aan de Ster ZLM Toer en zeker drie daarvan lijken van plan hun sprinttrein nog eenmaal te testen voorafgaand aan de Tour de France. Zo kan Kittel bij Giant-Shimano onder meer rekenen op zijn vaste laatste man Tom Veelers, heeft Greipel met Lotto-Belisol een internationaal team van erkende hardrijders om zich heen.

Sprinten is echter zeker niet het enige waarom het zal gaan. Klassementsrenners van naam komen op 18 juni in Bladel aan de start van de proloog en dan springt de naam van Philippe Gilbert al snel in het oog. Drie jaar geleden schreef de Belg zowel de etappe naar La Gileppe als het eindklassement van de Ster ZLM Toer op zijn naam en ook nu lijkt hij goede papieren te hebben.

Vorig jaar kwamen de sprinters in Boxtel net te laat om een groepje onder aanvoering van Pim Ligthart te achterhalen. Op 22 juni klinkt om 11.00 uur het startschot in Gerwen. Iets minder dan tweeënhalf uur later passeren de renners voor het eerst de finishlijn aan de Stationsstraat in Boxtel. Na nog twee passages wordt de finish van de etappe rond 15.00 uur verwacht.

Brabants Centrum besteedt de komende weken uitgebreid aandacht aan de Ster ZLM Toer.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Filipe Olieenzo Huidtherapie Remax-optimus Geerts advies EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg TopSlank Geld en Makelaardij Toverboom Podium Boxtel buisman optiek Beleef Boxtel Doornmalen electro