03:57:02    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 31 augustus 2011 17:19 uur, laatst gewijzigd op 31 augustus 2011 17:23 uur

Mantelzorgers nóg belangrijker

Mantelzorgers nóg belangrijker

Door bezuinigingen vanuit Den Haag krijgen ook de inwoners van de gemeenten Boxtel en Haaren vanaf 1 januari te maken met nogal wat wijzigingen als het gaat over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Mensen die zorg nodig hebben, zullen vaker een beroep moeten doen op mantelzorgers, verwachten de wethouders Anton van Aert en Johan van den Brand.

Bij het centrale zorgloket WegWijs kunnen inwoners van beide gemeenten aankloppen voor hulp in de huishouding of bijvoorbeeld voor het in bruikleen krijgen van een rollator of scootmobiel. Zo makkelijk als die voorzieningen nu nog worden verstrekt, gaat het straks niet meer.

Vóór eventuele hulpverlening wordt nadrukkelijk gekeken of in de directe omgeving van hulpvragers oplossingen mogelijk zijn. Bijvoorbeeld of een van de kinderen of buren de woning kan poetsen of de boodschappen doet.

Beide wethouders beseffen zich terdege dat de nieuwe regelgeving in eerste instantie tot veel ophef zullen leiden. Daarom wordt een intensieve publiciteitscampagne opgestart.

Auteur: Henkv an Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geerts advies Podium Boxtel Geld en Makelaardij buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Toverboom Huidtherapie TopSlank Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Filipe Olieenzo Meubelmakerijdenberg