17:19:32    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 mei 2011 00:07 uur, laatst gewijzigd op 24 mei 2011 00:08 uur

MEP-vrouwen dicht bij titel

MEP-vrouwen dicht bij titel

Op de foto: Vreugde bij de vrouwen van MEP na de knappe zege op Venlo. (Foto: Albert Stolwijk).

De hockeysters van MEP omzeilden zondag de voorlaatste klip op weg naar de titel. Ondanks de zenuwen klopten de Boxtelse vrouwen het sterke Venlo met 1-0. Zondag 29 mei volgt de finale in Nuenen. Bij winst is de jonge ploeg van Meta Bouwmans de onverwachte kampioen in de eerste klasse. De mannen van MEP stelden opnieuw teleur. Bij het laaggeklasseerde Goirle werd met 4-1 verloren.

Het was zondag erop of eronder voor de MEP-vrouwen. Er moest worden gewonnen om in de race te blijven voor de titel. Het talrijk opgekomen publiek zag een sterk Venlo en een nerveus MEP. De gasten waren zeker niet uit Limburg gekomen om MEP de wedstrijd cadeau te geven. Al in de eerste minuten forceerden de Limburgse speelsters een strafbal die door Amber Kools werd gepakt.

Na tien minuten scoorde Ivet van Schaijk vanaf de rand van de cirkel de bevrijdende 1-0. Vanaf dat moment was het voor MEP alle hens aan dek. De ploeg speelde niet goed, maar toonde wel vechtlust. Ondanks een licht overwicht was het toch Venlo dat drie corners forceerde.

In de tweede helft was het hetzelfde spelbeeld en voor MEP was het een kwestie van aftellen. Venlo voelde de druk bij de Boxtelse ploeg en zette druk. Met fenomenaal snelle vleugelspitsen en een absolute topper op het middenveld, Sanne Kulaleen, draaiden de Limburgse vrouwen MEP flink de duimschroeven aan. De thuisploeg had het geluk dat een tegentreffer werd afgekeurd.

Door de druk kon MEP counteren en kwamen er zeker kansen op de verlossende 2-0. Met name Inge van Kessel was dicht bij de tweede treffer. De goede Venlo-keepster lag echter steeds in de weg. De slordige en nerveuze eindfase leek wel eeuwen te duren. Het eindsignaal was de ware verlossing voor de Boxtelse ploeg. Een enorme vreugde barstte los in de Boxtelse gelederen.

Coach Bouwmans was buitengewoon gelukkig dat deze lastige hindernis was genomen. Ze vond het een begrijpelijk slechte wedstrijd, maar was trots op de vechtlust van haar team. Af en toe had haar ploeg toch mooie combinaties op de mat gelegd. Zondag moet het gaan gebeuren. Bij winst mag de jonge ploeg zich echt kampioen noemen. In Nuenen zal het zeker niet gemakkelijk worden, maar de andere titelkandidaat Helmond heeft ook een zware uitwedstrijd voor de boeg in Tegelen. MEP hoopt op massale steun van Boxtels publiek; afslag om 12.45 uur.

Auteur: Ton Bastings

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek Olieenzo Podium Boxtel Filipe Remax-optimus Geerts advies Huidtherapie Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht TopSlank Geld en Makelaardij buisman optiek Beleef Boxtel