19:44:07    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 15 juni 2013 16:09 uur, laatst gewijzigd op 15 juni 2013 16:10 uur

MEP-dames naar overgangsklasse

MEP-dames naar overgangsklasse

Op de foto: De kampioenen van MEP bouwen een feestje op het kunstgras van HC Eindhoven. (Foto: Albert Stolwijk).

De hockeyvrouwen van MEP zijn na de zege in de play-offs op HC Eindhoven gepromoveerd naar de overgangsklasse. In Eindhoven won het team van coach Erik Verzijden in een zinderend duel met 2-3.

Na verlies in de eerste ronde van de play-offs tegen Schaerweijde uit Zeist, was het erop of eronder voor MEP. De kampioen van de eerste klasse moest in een best of three-serie promotie veilig stellen. Na winst via shoot-outs in de eerste ontmoeting, was winnen in Eindhoven voldoende om de thuisploeg te laten degraderen.

MEP begon sterk en kwam al snel op voorsprong. Halverwege de eerste helft kwam Eindhoven sterk terug: 1-1. Na rust zagen de honderden supporters uit Boxtel een spannend duel waarin MEP af en toe leek te bezwijken. Maar het was Roos van de Wijdeven die fraai raak schoot en MEP een stap dichter bij promotie bracht.

Toen Yvet van Schaaijk de 1-3 op het scorebord had gebracht, leek de zege binnen, maar Eindhoven gaf zich nog niet gewonnen en kwam acht minuten voor het slot op 2-3. Weer leek MEP in de slotfase te bezwijken. De ploeg hield echter knap stand en na het laatste fluitsignaal bouwden de hockeyvrouwen een feestje op het Eindhovense kunstgras.

Voorzitter Peter Struber complimenteerde de kampioenen, die dansend een ereronde maakten, daarbij toegejuicht door de supportes uit Boxtel. Die werde muzikaal ondersteund door blaasorkest De Flodderbone, dat ook tijdens de wedstrijd voor extra sfeer had gezorgd.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geerts advies Beleef Boxtel Filipe TopSlank Meubelmakerijdenberg Remax-optimus EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Toverboom Geld en Makelaardij Doornmalen electro Alfa Elan Bikes support