10:02:59    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 14 mei 2014 10:22 uur, laatst gewijzigd op 14 mei 2014 10:23 uur

'Lummelenkooi' nu monument

\'Lummelenkooi\' nu monument

Op de foto: De Liempdse muziekkiosk is aangewezen als gemeentelijk monument. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel gaat de lijst met zo’n driehonderd beeldbepalende panden en objecten opschonen. Veel gebouwen zullen van de lijst verdwijnen, maar naar schatting dertig panden komen in aanmerking voor de status van gemeentelijk monument. Ook de Liempdse muziekkiosk, in de volksmond de 'Lummelenkooi'.

Dinsdag heeft het college van B. en W. de eerste vijf woningen aangewezen die overgeheveld zouden kunnen worden naar de gemeentelijke monumentenlijst. ,,Met de eigenaren is daarover ook al overleg gevoerd”, stelt wethouder Peter van de Wiel. Naast vijf woningen gaat het om de Liempdse muziekkiosk in het Concordiapark.

De opschoning van de lijst met beeldbepalende gebouwen en objecten vindt plaats in het kader van deregulering. Als panden worden afgevoerd van de lijst krijgen eigenaren meer vrijheid bij de ontwikkeling van plannen.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Filipe Toverboom Podium Boxtel Olieenzo Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij EmielTechniek Remax-optimus Doornmalen electro