00:46:23    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 14 september 2013 21:07 uur, laatst gewijzigd op 15 september 2013 17:30 uur

Luchtlanding Roond trekt veel volk

Luchtlanding Roond trekt veel volk

Op de foto: Deze originele Douglas C-47 Dakota dropte zaterdagavond in een weiland in de Boxtelse buurtschap Roond tientallen parachutisten. Na de landingen vloog het vliegtuig vlak over de hoofden van de honderden belangstellenden heen.

Honderden belangstellenden togen zaterdagavond naar een weiland aan de Nieuwe Erven in de Boxtelse buurtschap Roond om de spectaculaire luchtlandingen van het Round Canopy Parachuting Team bij te wonen. Dat gebeurde tussen kwart voor zes, iets eerder dan vooraf aangekondigd was, en half acht.

Boxtel herdacht zaterdag de wereldberoemde geallieerde luchtlandingsoperatie Market Garden die plaatshad in september 1944. De grootscheepse actie was bedoeld om de bevrijding na een aantal bange oorlogsjaren te bespoedigen, maar strandde met de Slag van Arnhem. Tientallen leden van het internationale gezelschap Round Canopy Parachuting Team, waaronder Fransen, Britten en Amerikanen sprongen tijdens de luchtlandingen in Boxtel uit een originele Douglas C-47 Dakota.

Het spektakel werd gehouden ter herinnering aan de ruim honderd Airbornes die tot de bevrijding van Boxtel in otober 1944 wekenlang in de Kampina ondergedoken waren en de verzetsmensen die hen een veilig onderkomen hadden bezorgd. Na de landingen, die verdeeld waren in vier etappes waarbij steeds ongeveer twintig parachutisten uit de Dakota sprongen, werd een krans gelegd bij het verzetsmonument in de Kampina.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Podium Boxtel Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo buisman optiek TopSlank Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Doornmalen electro Huidtherapie Remax-optimus Geerts advies Beleef Boxtel Geld en Makelaardij