13:44:42    maandag, 01 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 01 februari 2013 00:03 uur, laatst gewijzigd op 01 februari 2013 08:48 uur

Lotte Dodion wint DichtSlamRap

Lotte Dodion wint DichtSlamRap

Op de foto: Arnoud Richter (links) ontving donderdag van organisator Marcel Linssen het eerste exemplaar van de speciale jubileumdichtbundel van DichtSlamRap. (Foto: Gerard Schalkx).

,,Belangrijk is dat je gelukkig wordt van poëzie. En dat zei de psychiater uit jouw gedicht ook al”, zo sprak jurylid ACG Vianen tijdens de finaleronde van de tiende DichtSlamRap in café Le Temps Perdu over de voordracht van Lotte Dodion. De Vlaamse werd donderdag tijdens deze tiende editie gekozen tot jurywinnaar. Bardthesque Jaques uit Gent ging met de publieksprijs naar huis.

De tiende DichtSlamRap in Boxtel telde donderdag elf deelnemers, verdeeld over drie rondes. Twee dichters zeiden af wegens ziekte. Nadat iedereen een voordracht had gehouden van drie minuten koos de jury, bestaande uit ACG Vianen, Marcel Linssen en Maarten Gulden, vijf kandidaten die opnieuw een voordracht hielden in de finaleronde. Dodion mocht zich uiteindelijk de winnaar van de avond noemen.

Ter ere van het tienjarig jubileum van DichtSlamRap verscheen een extra dikke dichtbundel met daarin onder meer bijdragen van dichter Victor Vroomkoning, oud-juryvoorzitter en popjournalist Bert van de Kamp en oud-wethouder Anton van Aert. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Arnoud Richter, van wie voor de tiende keer een bijdrage werd opgenomen in de bundel van DichtSlamRap.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Toverboom Alfa Beleef Boxtel Huidtherapie EmielTechniek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Remax-optimus TopSlank Café zaal Kloosterzicht Geerts advies buisman optiek Geld en Makelaardij Doornmalen electro