20:31:22    maandag, 25 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 mei 2014 12:11 uur, laatst gewijzigd op 16 mei 2014 15:24 uur

Lintje voor wethouder Lestrade

Lintje voor wethouder Lestrade

UPDATE - Wethouder Marusjka Lestrade (58) van Boxtel is vrijdag bij haar afscheid van Provinciale Staten koninklijk onderscheiden. Ze werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De decoratie werd in de Statenzaal van het Provinciehuis uitgereikt door commissaris Wim van de Donk.

Lestrade nam vrijdagochtend officieel afscheid van de provincie waar ze sinds 2003 namens D66 actief was in Provinciale Staten, onder meer als fractievoorzitter. Ze was ook voorzitter van de Themacommissie voor Transitie Stad en Platteland en lid van de commissie voor Economische Zaken en Bestuur.

Commissaris van de Koning Wim van de Donk roemde Lestrade met de woorden: ,,Je wilde hier iets
bereiken en dat heb je ruimschoots gedaan. We zullen je kleurrijke, warme persoonlijke missen. Bedankt.'' In 1998 debuteerde Lestrade in de Boxtelse politiek.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar werd snel duidelijk dat D66 een van de collegepartijen zou worden. Lestrade was de wethouderskandidaat van de democraten en trad toe tot het college waarin ook Peter van de Wiel (Combinatie95), Herman van Wanrooij (INbox) en Eric van den Broek (SP) zitting hebben.

Naast haar politieke activiteiten was Lestrade bestuurlijk actief voor de stichting Brede Scholen Boxtel. Thans bekleedt ze de portefeuille welzijn, jeugd en onderwijs. (Foto: Wim Holleman).

 Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Alfa Remax-optimus Beleef Boxtel Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Huidtherapie Podium Boxtel Geerts advies buisman optiek Geld en Makelaardij Toverboom