07:13:36    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 25 maart 2014 23:20 uur, laatst gewijzigd op 25 maart 2014 23:22 uur

Lintje voor scheidend raadsnestor

Lintje voor scheidend raadsnestor

Op de foto: Ad van de Wetering is benoemd bij zijn afscheid als gemeenteraadslid benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Albert Stolwijk).

Van de 23 personen die de afgelopen vier jaar de Boxtelse gemeenteraad vormden, keren er negen niet terug na de verkiezingen van afgelopen woensdag. Dinsdagavond werden ze uitgezwaaid met lovende woorden van burgemeester Mark Buijs. Raadsnestor Ad van de Wetering werd hierbij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Twintig jaar maakte Van de Wetering deel uit van de gemeenteraad. ,,Ooit was Boxtels Belang de grootste fractie, de laatste jaren was dat helaas niet meer zo. Toch stond ik er als eenmansfractie niet alleen voor. Ik heb altijd veel steun ondervonden van mijn partijgenoten”, sprak Van de Wetering, wiens partij vorige week definitief opging in INbox.

De steun van zijn partijgenoten straalde op de politicus af, vond burgemeester Buijs: ,,Want ook al was je een eenpitter, je was nooit chagrijnig en jouw inbreng in het debat was sfeerbepalend.”

De overige raadsleden die werden uitgezwaaid waren Guus Eltink (INbox), Paul van Hellemondt (VVD), Hans Maassen en Richard Permentier (PvdA/GroenLinks), Serjik Safarlou (Balans), Rien Schalkx (Combinatie95) en de CDA’er Betsie van der Sloot en Wim van Erp. Laatstgenoemd is herstellend van een operatie en kon daardoor zijn laatste raadsvergadering niet bijwonen. Via een brief die door de burgemeester werd voorgelezen dankte de oud-wethouder zijn collega-raadsleden. De overige vertrekkende politici spraken allen een kort dankwoord.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Toverboom Filipe Elan Bikes support Olieenzo Beleef Boxtel buisman optiek Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij EmielTechniek Geerts advies