23:50:47    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 02 maart 2013 20:44 uur, laatst gewijzigd op 05 maart 2013 09:45 uur

Lintje voor brandweermannen

Lintje voor brandweermannen

Op de foto: Piet van den Braak (links) krijgt een koninklijke onderscheiding van locoburgemeester Wim van der Zanden. (Foto: Albert Stolwijk).

Piet van den Braak uit Liempde en Paul Handgraaf waren allebei al gestopt bij de vrijwillige brandweer, maar zaterdagavond stond er een groot afscheidsfeest voor het duo op het programma bij de brandweerkazerne in Boxtel aan de Brederodeweg. Locoburgemeester Wim van der Zanden kwam langs en reikte een koninklijke onderscheiding uit aan beide mannen.

Van den Braak solliciteerde in 1977 bij de gemeente Boxtel. Aan deze sollicitatie was één voorwaarde verbonden: lid worden van de vrijwillige brandweer. De Liempdenaar werd door de jaren heen bevorderd tot hoofdbrandwacht en was de laatste jaren vooral chauffeur.

Handgraaf, ook praktijkverpleegkundige bij huisartsenpraktijk De Vier Kwartieren, kwam via een buurman in aanraking met de Boxtelse brandweer en werd in 1989 lid. Hij haalde zijn diploma’s voor bevelvoerder en was ruim acht jaar voorzitter van de brandweervereniging.

Een uitgebreid interview met het duo staat in het Brabants Centrum van donderdag 28 februari.


Op de foto: Paul Handgraaf (links) krijgt een lintje van locoburgemeester Wim van der Zanden. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Geerts advies Olieenzo Filipe Doornmalen electro buisman optiek Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Geld en Makelaardij TopSlank Alfa Beleef Boxtel Toverboom Podium Boxtel Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg