01:23:06    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 01 november 2013 11:25 uur, laatst gewijzigd op 01 november 2013 21:34 uur

Lintje voor Ruud van Nooijen

Lintje voor Ruud van Nooijen

Boxtelaar Ruud van Nooijen (66) is vrijdagavond in de raadzaal benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Van Nooijen ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Buijs.

De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst waar de Stichting Cultuurgeschiedenis Boxtel-Meierij Hendrik Verhees de eerste Jonkers-Van der velden Cultuurprijs uitreikte. Negentien Boxtelaren waren voor de prijs genomineerd.

De verdiensten van Van Nooijen strekken zich uit op breed cultureel en maatschappelijk terrein. Zo is hij sedert 1976 secretaris van de Stichting Kerkconcerten Boxtel en organiseerde hij het Zuid-Nederlands orgelconcours regelmatig in de Sint-Petrusbasiliek.

Van Nooijen is voorts actief binnen de Heemkundekring Boxtel, warvoor hij onder secretaris was, maar zich ook inzette voor cultuurhistorische evenementen. Daarnaast maakte hij vele foto's, schrijft hij artikelen en houdt hij lezingen over historische Boxtelse onderwerpen.

Sinds 2003 is Van Nooijen nauw betrokken bij de Stichting Cultuurgeschiedenis Boxtel-Meierij Hendrik Verhees. Hij is secretaris en pr-man en vervult de rol als kartrekker voor de tien deelprojecten die in het Hendrik Verheesjaar zijn opgezet. Onlangs presenteerde de decorandus een boek over Hendrik Verhees.

Van Nooijen was als kapitein werkzaam bij de Koninklijke Landmacht. Vanuit die rol is hij medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Veteranen Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus EmielTechniek Filipe Café zaal Kloosterzicht TopSlank Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Toverboom buisman optiek Doornmalen electro