09:14:21    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 20 maart 2014 16:49 uur, laatst gewijzigd op 20 maart 2014 16:51 uur

Lintje voor Gerard Elissen

Lintje voor Gerard Elissen

Op de foto: Als vrijwiligers van de Invaliditeitsvereniging Boxtel ontving Gerard Elissen donderdagmiddag een koninklijke onderscheiding. (Foto: Henk van Weert).

Boxtelaar Gerard Elissen (84) is donderdag 20 maart in gemeenschapshuis De Walnoot koninklijk onderscheiden. Burgemeester Mark Buijs speldde de versierselen op die horen bij de benoeming tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Elissen is op een breed terrein actief in de Boxtelse samenleving. Sinds 1984 is hij als vrijwilliger nauw betrokken bij de Invaliditeitsvereniging, waar hij onder meer optreedt als omroeper bij verenigingsmiddagen, kienmiddagen en feestavonden. Ook verricht hij diverse hand- en spandiensten en schenkt hij koffie en thee. Sinds 1995 is Elissen ook actief in gemeenschapshuis De Walnoot. Onder meer als barman, elke maandagavond. De gedecoreerde heeft ook een grote staat van dienst binnen voetbalclub ODC, waar hij decennialang onder meer bestuurslid van de veteranenafdeling was.

Burgemeester Buijs onderbrak de kienmiddag in De Walnoot om te melden dat het zijne majesteit de koning had behaagd... ,,In het verleden heb ik altijd aangegeven dat ik niet zonodig een lintje hoefde. Maar nu de eer me te beurt valt, ben ik blij verrast. Ik zal de onderscheiding met trots en ere dragen."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Beleef Boxtel TopSlank Remax-optimus Huidtherapie Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg buisman optiek Alfa Doornmalen electro Toverboom Geerts advies Geld en Makelaardij Podium Boxtel