13:13:49    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 12 maart 2014 23:39 uur, laatst gewijzigd op 13 maart 2014 09:04 uur

Lijsttrekkers: 'Geen zakenbestuur'

Lijsttrekkers: \'Geen zakenbestuur\'

Op de foto: KRO-journalist en presentator Fons de Poel ondervraagt de acht lijsttrekkers van de Boxtelse politieke partijen over het economische beleid in de gemeente. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

De meerderheid van de lijsttrekkers van de acht politieke partijen die 19 maart in Boxtel meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn geen voorstander van een zakenbestuur.

Tossy de Man (PvdA/GroenLinks) stelde woensdagavond tijdens het debat van de Werkgeversvereniging Boxtel (WeB) in grand café Rembrandt dat mensen die in de lokale samenleving zijn geworteld het college moeten vormen en wethoudersposten moeten vervullen. ,,Wij willen liever geen geen college dat bestaat uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven die geen feeling met politiek hebben." 

Het was een van de zaken die tijdens het levendige debat, dat op kundige, scherpe en humoristische wijze geleid werd door journalist en tv-presentator Fons de Poel van de KRO, aan de orde kwam.

Daarnaast benadrukte directeur Erik Van der Heijden van de onderneming Van der Heijden Milieu- en Installatietechniek aan de Schouwrooij op bedrijventerrein Ladonk dat economische zaken nooit deel mag uitmaken van de portefeuille van de burgemeester. ,,In Boxtel voerde eerst Frank van Beers en nu weer Mark Buijs namens de gemeente Boxtel het woord over dit gevoelige beleidsterrein. Dat kan gewoon niet, economische zaken hoort thuis in het takenpakket van een wethouder", benadrukte Van der Heijden.    

Een beeldverslag van het debat van de Werkgeversvereniging Boxtel in grand café Rembrandt is te zien op de Facebook-pagina van nieuwsblad Brabants Centrum.   

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Huidtherapie Toverboom Podium Boxtel Alfa TopSlank Filipe Geerts advies Geld en Makelaardij Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo buisman optiek