23:58:09    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 07 augustus 2013 13:30 uur, laatst gewijzigd op 09 augustus 2013 08:44 uur

Lijn 1 bij Brabants Centrum

Lijn 1 bij Brabants Centrum

Op de foto: De bus van Lijn 1 hield woensdag halt voor het kantoor van Brabants Centrum in Boxtel. (Foto: Annelieke van der Linden).

Het bekende nieuwsprogramma Lijn 1, dat dagelijks wordt uitgezonden op Radio 1, was woensdagochtend te gast in Boxtel. Voor het kantoor van Brabants Centrum werd een live-uitzending gemaakt over het belang van goede lokale journalistiek.

Presentator Jeroen Wielaert ontving in de mobiele studio van Lijn 1 - een knalgele Amerikaanse schoolbus - hoofdredacteur Marc Cleutjens van Brabants Centrum en Ad Moerman, die in Culemborg een stichting heeft opgericht die lokaal nieuws verzorgt.

Aanleiding voor de uitzending over lokale journalistiek vormden de economische problemen waarmee veel regionale en lokale media te kampen hebben. Door de verschraling van het medialandschap dreigt de lokale en regionale pers als luis in de pels te verdwijnen, zo luidde een van de stellingen.

Aan de uitzending werd ook meegewerkt door onderzoek Quint Kik van het Stimuleringsfonds voor de Pers, die momenteel onderzoek doet naar de kwaliteit van lokale media.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Huidtherapie Elan Bikes support Podium Boxtel Geld en Makelaardij EmielTechniek Remax-optimus Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Filipe Geerts advies TopSlank Beleef Boxtel Toverboom