04:36:23    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 21 augustus 2011 21:34 uur, laatst gewijzigd op 22 augustus 2011 10:17 uur

'Liemt zet de juiste toon' pas in 2012

De geplande evenementendag ‘Liemt zet de juiste toon’ die op zondag 11 september 2011 gehouden zou worden, wordt verschoven naar een nader te bepalen datum in 2012. De actiedag vol met culturele en sportactiviteiten zou bedoeld zijn om geld in te zamelen voor de restauratie van het monumentale kerkorgel van de parochiekerk van Liempde.

De evenementencommissie van de te organiseren actiedag heeft in haar vergadering van donderdag 18 augustus besloten de actiedag te verschuiven naar een nader vast te stellen datum in 2012. De reden van het niet doorgaan is volgens de initiatiefnemers 'het wegvallen van het draagvlak van deelnemende vrijwilligers, kunstenaars en verenigingen'. ,,Dit besluit is genomen vanwege de gevolgen die zijn ontstaan na het overlijden van een gerespecteerd dorpsgenoot", vermeldt een persbericht.

Volgens vice-voorzitter Tini van den Berg van het kerkbestuur ligt het probleem bij pastoor Norbert van der Sluis, die vorige week heeft geweigerd de kerk open te stellen voor een uitvaart omdat de overledene door euthanasie gestorven zou zijn. Het kerkbestuur zegt dat de kerk altijd open moet staan voor parochianen en is in overleg met het Bisdom Den Bosch over de positie van de pastoor.

Brabants Centrum besteedt deze week in haar editie van 25 augustus uitgebreid aandacht aan deze kwestie.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen buisman optiek TopSlank Beleef Boxtel Toverboom Remax-optimus Olieenzo Podium Boxtel Doornmalen electro EmielTechniek