08:05:19    maandag, 19 augustus 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 mei 2011 11:52 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2011 11:59 uur

Liempde richt vizier op centrum

Liempde richt vizier op centrum

Op de foto: Het terrein van de voormalige witte school in Liempde ligt al geruime tijd braak. De dorpsraad wil dat vaart gemaakt wordt met deze inbreidingslocatie. (Foto: Albert Stolwijk).

De dorpsraad heeft zondag 2 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in gasterij De Punder haar plannen voor 2011 ontvouwd. Na jarenlange voorbereiding is het integraal dorpsontwikkelingsplan (IDOP) klaar en is de tijd rijp om te oogsten. Het centrum van Liempde gaat op de schop, een zoektocht naar woningbouwlocaties gaat van start en bedrijventerrein Daasdonk krijgt een impuls. ,,De tijd van dagdromen is voorbij, we gaan voortvarend aan de slag”, zegt dorpsraadlid Jan van der Weijden.

De dorpsraad is realistisch in haar beschouwing op 2011. Hoewel het zorgen voor woningbouwlocaties in Liempde als een heus speerpunt wordt gezien, weten de leden van het adviesorgaan dat dit jaar niet meteen geoogst kan worden. ,,Het zoeken van zowel inbreidings- als uitbreidingslocaties is een zaak van lange adem”, stelde Van der Weijden in De Punder. ,,Maar als we in 2011 aan de slag gaan, kunnen we in 2012 en 2013 belangrijke stappen zetten.”

Hoewel in Liempde geen sprake is van leegloop, vindt de dorpsraad dat de samenstelling van de woningvoorraad weinig evenwichtig is. ,,Wie Liempde een beetje kent, ziet dat er vooral veel dure huizen te koop staan en dat mensen met een kleinere beurs, zoals starters, niet makkelijk aan de beurt komen. Het goedkope segment ontbreekt en daar moeten we iets aan doen”, aldus Van der Weijden. Het terrein van de vroegere witte school, dat al anderhalf jaar braak ligt, is een geschikte inbreidingslocatie. Uitbreiding zou mogelijk zijn op de hoek van de Roderweg en de Hamsestraat. ,,Maar om daar iets te kunnen realiseren, heb je de provincie nodig en vooral veel geduld.”

Lees meer over de plannen van de dorpsraad in Brabants Centrum van 6 januari.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Gemeente Boxtel Proef Culinair