20:28:53    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 04 april 2012 15:19 uur, laatst gewijzigd op 04 april 2012 15:23 uur

Liempde krijgt Kartuizer Gruytbier

Liempde krijgt Kartuizer Gruytbier

Bierliefhebbers opgelet! Binnenkort verschijnt op de Liempdse markt het zogenaamde Kartuizer Gruytbier. Het bier wordt gebrouwen door de brouwers van Sint-Servattumus in Schijndel en wordt gemaakt van water, gerstemout, Liempds spelt, gist en het kruidenmengsel gruit.

Hoewel de officiële presentatie pas later deze maand op het rooster staat, mochten de 150 leden van de Ondernemersvereniging Liempde dinsdagavond al even proeven. En het bier viel beslist in de smaak! Kartuizer Gruytbier is straks verkrijgbaar in de Liempdse winkels en bij alle horecaondernemers, zowel in de variant ’enkel’ (5,6 procent alcohol) als ’dubbel’ (7,5 procent).

Het brouwen van Kartuizer bier is een van de initiatieven van de Stichting Kartuizerklooster Sinte Sophia van Constantinopel, die de herinneringen aan de kartuizers in deze contreien levend wil houden. Meer weten? Ga naar www.kartuizerklooster.nl.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 5 april.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Alfa Geld en Makelaardij Podium Boxtel Toverboom Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support TopSlank Doornmalen electro Huidtherapie EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel buisman optiek