11:06:17    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 04 april 2014 15:11 uur, laatst gewijzigd op 04 april 2014 15:13 uur

Lezing over de uitvaartwereld

Lezing over de uitvaartwereld

De Boxtelse rouwfotograaf Boukje Canaan is donderdag 10 april met ritueel begeleider Esther van Duijnhoven te gast bij de Yarden Vereniging. Ze houden in het Strandpaviljoen aan de Boslaan 45 in Vught een lezing over de individuele invulling en vernieuwing van de uitvaartwereld.

De uitvaartwereld is volgens Canaan en Van Duijnhoven een andere dan twintig of dertig jaar geleden. Veel collectieve waarden zijn ingeruild en er is volop ruimte gekomen voor individuele invulling en vernieuwing. ,,Een goed afscheid helpt je verder”, stelt het tweetal.

Rouwfotografie en rituele begeleiding zijn twee relatief nieuwe begrippen in de uitvaart die daaraan kunnen bijdragen. Canaan en Van Duijnhoven zullen aan de hand van voorbeelden laten zien hoe beide vormen bijdragen aan een goed afscheid en van blijvende waarde blijken te zijn in perioden van rouw.

Tijdens de lezingen is er gelegenheid vragen te stellen. En wanneer daar aanleiding toe is zal ingegaan worden op achtergronden. Tijdens de afrondende borrel kunnen de aanwezigen gezamenlijk verder praten over hun ervaringen, verliezen en emoties.

De lezing in Vught duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat voor bezoekers koffie en thee klaar. Aanmelding is noodzakelijk via www.yarden.nl/agenda of telefoonnummer 0800–1292. De toegang is gratis. (Foto: Peter de Koning).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Filipe Huidtherapie TopSlank EmielTechniek Toverboom Olieenzo Geerts advies Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro buisman optiek Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Geld en Makelaardij Beleef Boxtel