01:36:09    woensdag, 26 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 19 augustus 2014 16:14 uur, laatst gewijzigd op 19 augustus 2014 16:28 uur

'Leuker dan voor tv hangen...'

\'Leuker dan voor tv hangen...\'

Op de foto: Koko van Gent (rechts) knutselde wat af vandaag tijdens het kindervakantiewerk. Samen met (v.l.n.r.) Julie Klaassen en de zusjes Karlijn en Nienke van Stekelenburg. (Foto: Henk van Weert).

Een kleine tweehonderd deelnemers waren dinsdag 19 augustus present bij het kindervakantiewerk dat voor het eerst in jaren weer werd gehouden in Boxtel. In en rond de brede school Wilgenbroek werd geknutseld, gesport en natuurlijk ook volop getimmerd.

Wout van Brunschot liet zich niet uit het veld slaan door de flinke regenbui die ’s middags uit de hemel viel. ,,We hebben net even zitten schuilen in onze hut. Maar dat wilden wel meer kinderen, dus we moeten eigenlijk uitbreiden”, grinnikte de 11-jarige leerling van basisschool De Beemden. Hij werd onder meer geholpen door Daniek Meijer (8) en Ido Lemmens (10). Alle drie zitten ze op de buitenschoolse opvang en kwamen zo op de kindervakantieweek terecht.

In de aula van de Wilgenbroek beplakken vier meiden glazen potjes met kleurige stukjes papier. ,,Als je er een kaarsje inzet ontstaat een heel mooi effect. Dat siert straks de woonkamer bij ons thuis mooi op”, vertelt Koko van Gent(9). ,,Het is leuker dan thuis voor de televisie zitten…” Julie Klaassen, net zo oud en ook leerling van basisschool De Spelelier knikt: ,,En we hebben ook al hockey gespeeld en gedanst in de gymzaal.”

Het kindervakantiewerk in Boxtel duurt woensdag 20 augustus ook van 09.30 tot 15.30 uur. Donderdagmiddag kan de jeugd er vanaf 13.00 uur terecht en van 17.30 tot 19.00 uur is er een ’première’. ,,Dan mogen alle kinderen die dat willen, aan hun ouders en grootouders laten zien wat ze deze dagen hebben gedaan”, zegt Nicole van Spaendonk van Buurtsportwerk Boxtel.

Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Toverboom Geld en Makelaardij Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel TopSlank Olieenzo Beleef Boxtel Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro buisman optiek Café zaal Kloosterzicht