22:29:06    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 09 oktober 2011 15:55 uur, laatst gewijzigd op 13 oktober 2011 11:33 uur

Leuk weerzien in Hobbendonken

Leuk weerzien in Hobbendonken

Op de foto: Lachende gezichten van voormalige leerlingen bij het zien van oude klassenfoto's in De Hobbendonken. (Foto: Peter de Koning).

Ruim tweehonderd oud-leerlingen en voormalige leerkrachten haaldden zondagmiddag herinneringen op in basisschool De Hobbendonken aan de Beneluxlaan. De oudste basisschool van Boxtel-Oost bestaat veertig jaar; de reünie was het startsein van een feestweek.

In het lokaal van het eerste hoofd der school, meester Van den Berg, kijkt een groepje 50-plussers verbaasd rond. ,,Er is hier niets veranderd. Ja, alleen dat digibord was er destijds natuurlijk niet. Maar het plafond is nog hetzelfde en zelfs de muren zijn nooit geschilderd..." Adri Verhoeven maakte als zesdeklasser het eerste jaar van De Hobbendonken mee. ,,Ik kwam van de Sint-Franciscusschool in Breukelen; mijn ouders waren destijds net naar de Eikengaard verhuisd", vertelt de Boxtelse musicus.

Hij raakt in gesprek met fysiotherapeut Frans van der Pasch die van de toenmalige Sint-Paulusschool kwam en wiens ouders destijds in de buurtschap Onrooi woonden. Dini van Doremalen (nu Van Griensven) schuift ook aan: ,,Meester Van den Berg kon uren lang verhalen vertellen, maar echt veel geleerd hebben we niet", grinnikt ze. Van der Pasch knikt: ,,En vaak moesten we sigaretten voor hem gaan halen bij de Spar..." Het drietal ontmoet John van den Broek die inmiddels in Best woont. En later komen ook Rob van den Besselaar en Peter van der Pasch in het lokaal. Het wordt een leuk weerzien. Net als tussen heel veel andere oud-leerlingen en leerkrachten van toen en nu.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Leuk weerzien in Hobbendonken Leuk weerzien in Hobbendonken Leuk weerzien in Hobbendonken

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom TopSlank Huidtherapie buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Olieenzo EmielTechniek Remax-optimus Beleef Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Podium Boxtel