18:36:14    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 24 april 2014 10:24 uur, laatst gewijzigd op 24 april 2014 10:25 uur

Lespakket over Heilig Bloedwonder

Lespakket over Heilig Bloedwonder

Op de foto: De Heilig Bloedprocessie in Boxtel vindt dit jaar plaats op zondag 15 juni. (Foto: Peter de Koning).

Een aantal scholen in de gemeente Boxtel werkte vorig schooljaar als proef met het lessenproject ’Het Heilig Bloedwonder van Boxtel’. Inmiddels wordt gewerkt aan een uitgebreid lespakket over het belangrijke onderdeel van het Boxtelse culturele erfgoed.

,,Uit de evaluatie van de proef is gebleken dat meer scholen graag structureel met een uitgebreider lespakket aan de slag zouden willen gaan. Zij zijn van mening dat het Heilig Bloedwonder overgebracht moet worden op kinderen”, aldus Gerry Roche van Cultuurbox.

De marktplaats voor cultuureducatie in Boxtel en Haaren diende namens de stichting Heilig Bloedprocessie een subsidieaanvraag in bij Erfgoed Brabant voor de ontwikkeling van een didactisch erfgoedproject over het Heilig Bloedwonder in Boxtel. De aanvraag van 9.000 euro is gehonoreerd en inmiddels wordt met een werkgroep, waarin onderwijskundigen en afgevaardigden van de basisscholen zitting hebben, gewerkt aan een lessenpakket voor scholen.

Hierbij wordt gekeken naar onderwijs dat de achtergronden belicht en historisch en actueel beeld- en filmmateriaal om alles visueel tot leven te brengen. Dit jaar wordt lesmateriaal ontwikkeld voor de groepen 5 tot en met 8. Op termijn wordt dit uitgebreid met onderwijs voor de groepen 1 tot en met 4 en het voortgezet onderwijs. Scholen kunnen zich tot 25 april aanmelden voor het pakket. Na evaluatie komt het materiaal in het schooljaar 2014-2015 in definitieve vorm beschikbaar voor alle Boxtelse basisscholen.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Podium Boxtel Filipe TopSlank buisman optiek Beleef Boxtel EmielTechniek Geld en Makelaardij Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg