06:47:53    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Zondag, 24 maart 2013 14:09 uur, laatst gewijzigd op 24 maart 2013 14:19 uur

Lente ingeluid met Palmpaastocht

Lente ingeluid met Palmpaastocht

Op de foto: Burgemeester Hans van Brummen deelde chocolade eieren uit aan de jonge deelnemers die meeliepen met de Palmpaasoptocht. (Foto: Peter de Koning).

Het gure weer zorgde ervoor dat er minder kinderen meeliepen met de palmpaasoptocht dan gewoonlijk, maar de sfeer was er niet minder om. Zondagmiddag was in het centrum van Boxtel een kleurrijk lint te zien van kinderen, ouders, opa’s en oma’s én ruim honderd versierde paasstokken.

Onder muzikale begeleiding van de jeugdhofkapel vertrokken de kinderen vanaf het Molenpad naar de Markt om een lentegroet te brengen aan burgemeester Hans van Brummen. Hij deelde aan iedere deelnemer een chocolade ei uit en reikte prijzen uit aan de winnaars van de loting en de twee kinderen met de mooiste palmpaasstokken.

Jodie (7) en Sam (4) van der Reijden uit Boxtel waren twee bikkels die al vroeg bij residentie De Dommel stonden te wachten tot de wandeltocht van start ging. Maar koud hadden ze het niet echt. ,,Ik heb twee paar sokken aan, een dikke jas en ook nog een wollen sjaal”, vertelde Jodie. Samen met moeder Benita hadden de kinderen een dag eerder hun palmpaasstokken versierd met gekleurd crêpepapier, chips, pinda’s, koekjes en natuurlijk het bekende haantje-pik. ,,En na de tocht eten we alles op", lachten Jodie en Sam.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Olieenzo Beleef Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Geerts advies Podium Boxtel Remax-optimus EmielTechniek buisman optiek Alfa Geld en Makelaardij Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Elan Bikes support