22:42:53    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 07 maart 2014 23:26 uur, laatst gewijzigd op 07 maart 2014 23:31 uur

Lennisheuvel in teken van debat

Lennisheuvel in teken van debat

Het was vrijdagavond volle bak in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel. De stichting Rond Kerk en Orion organiseerde een verkiezingsdebat dat was toegespitst op de kern Lennisheuvel.

Zeven lijsttrekkers waren in Orion aanwezig om onder toeziend oog van debatleider Theo Lamers hun standpunten te delen met het publiek. Enkel lijsttrekker Jan de Koning van politieke partij INbox had zich afgemeld; Martien van Esch verving hem. Tijdens het debat kregen de politici allemaal twee minuten voor een korte presentatie van twee minuten waarin ze standpunten duidelijk konden maken. Vervolgens had Rond Kerk en Orion vier stellingen bedacht waar telkens vier lijsttrekkers over konden debatteren. De dubbele overweg, taken richting de wijkraden, het biomassaplein en de ambtelijke en/of bestuurlijke fusie kwamen voorbij in deze stellingen. De partijen kwamen vaak tot dezelfde conclusie, maar het onderwerp ’dubbele overweg’ zorgde voor een pittige discussie tussen voor- en tegenstanders van een fietstunnel.

Ook het publiek had nog een rol. Met een groene of rode kaart kon zij aangeven of de stelling op bijval of tegenstand kon rekenen. Op de slotvraag of het debat de aanwezigen had geholpen bij de stemkeuze, werden enkel groene kaarten in de lucht gestoken.

Het debat in Orion was de tweede in een reeks. Zo vindt dinsdag 11 maart een debat plaats bij Omroep Dommelland, organiseert Werkgeversvereniging Boxtel op 12 maart een debat over ondernemen en vindt vrijdag 14 maart Het Boxtels Verkiezingsdebat van Brabants Centrum en Brabants Dagblad in de Boxtelse raadzaal.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Geld en Makelaardij Geerts advies EmielTechniek Beleef Boxtel Filipe Elan Bikes support TopSlank Alfa Toverboom Meubelmakerijdenberg Olieenzo Remax-optimus Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht