17:27:27    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 10 juni 2014 21:53 uur, laatst gewijzigd op 10 juni 2014 21:57 uur

Lennisheuvel bruist van ideeën

Lennisheuvel bruist van ideeën

Op de foto: In natuurpark Boscheind klom Marieke van den Heuvel van het wijkorgaan Rond Kerk en Orion op een bankje om onder meer te pleiten voor een kunstwerk in de vorm van een obelisk. (Foto: Henk van Weert).

De gemeenteraad van Boxtel heeft dinsdagavond 10 juni een werkbezoek gebracht aan Lennisheuvel. Vertegenwoordigers van onder andere wijkorgaan Rond Kerk en Orion, parochiebestuur en de Sint-Theresiaschool maakten hun wensen kenbaar tijdens een rondgang door het kerkdorp.

Uitbreiding van het gemeenschapshuis, nieuwbouw op de locatie Heerenbeekloop, aandacht voor een krimpende schoolbevolking, een gedeeltelijke herinrichting van de speeltuin en de plaatsing van een kunstwerk in natuurpark Boscheind. Het is een greep uit de reeks verzoeken die vanuit de Lennisheuvelse gemeenschap naar voren werd gebracht. ,,Met zo’n twaalfhonderd inwoners is Lennisheuvel qua aantal niet zo groot, maar ik hoop toch dat de gemeenteraad middelen ter beschikking stelt om onze wensen te realiseren”, sprak voorzitter Jarko van Nunen namens het wijkorgaan.

Twan Tiebosch, die afgelopen jaar leiding gaf aan het opstellen van een integraal dorpsontwikkelingsplan, deelde aan het einde van de rondwandeling samen met Marieke van den Heuvel, een van de mensen die op diverse plekken in het dorp een toelichting verzorgde, ansichtkaarten uit. ,,Richt die aan uzelf en lever ze weer bij ons in. Dan zorgen wij dat u na de zomervakantie, als u in de raadzaal verder praat over ons, de groeten krijgt uit Lennisheuvel. Zodat u ons niet vergeet.”

Burgemeester Mark Buijs prees de wijze waarop Lennisheuvel van zich liet horen.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Filipe Café zaal Kloosterzicht TopSlank Toverboom Doornmalen electro Alfa Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Beleef Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij Podium Boxtel buisman optiek