RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:48:11    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 19 mei 2011 16:36 uur, laatst gewijzigd op 19 mei 2011 16:37 uur

Lekker slapen in ijskoude vouwwagen

Lekker slapen in ijskoude vouwwagen

Op de foto: Klaar voor vertrek naar Tirol. Van links naar rechts de ANWB-medewerkers Dees Westrate en Ruud Wenting en Helmoed van Dijk en Gerry de Laat van De Vouwwagenspecialist. (Foto: Albert Stolwijk).

Als Helmoed van Dijk en Gerry de Laat van De Vouwwagenspecialist Ton Stolwijk deze week arriveren in Oostenrijk, ligt de sneeuw waarschijnlijk metersdik op de camping. Woensdag 19 januari vertrokken ze met een ploeg van de ANWB naar Alpen-Caravanpark Achensee in Tirol voor een vierdaags verblijf in... een vouwwagen. ,,Slapen zonder muts is niet aan te bevelen.”

Van Dijk weet waar hij aan begint. Vorig jaar deed hij namens De Vouwwagenspecialist met enkele collega’s voor het eerst mee aan de Winter-Challenge die de fabrikant van Camp-Let organiseerde voor importeurs, dealers en andere liefhebbers van het bekende merk. Toen waren de omstandigheden ook lekker winters. ,,’s Nachts daalde de temperatuur tot zo’n zes graden onder nul”, herinnert Van Dijk zich. ,,De ijskristallen zaten ’s morgens aan de binnenkant van het tentdoek.”

Meedoen aan de Winter-Challenge is een uitdaging. De vouwwagen die vorig jaar meeging naar Oostenrijk, is gisterochtend opnieuw aangekoppeld en dient vier dagen als een slaapplek in het wintersportoord. ,,We zijn weer goed voorbereid”, zegt Van Dijk nuchter. ,,We nemen isolerende matjes mee, net als dikke slaapzakken. We slapen niet op de grond maar op een bed met lattenbodem, zodat er voldoende luchtcirculatie is. Het is wel verstandig om ’s nachts een muts op te zetten. De kachel gaat dan namelijk uit.”

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Beleef Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Proef Culinair