09:41:09    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 19 maart 2014 10:09 uur, laatst gewijzigd op 19 maart 2014 10:13 uur

Legitimeren bij volmachtstem

Legitimeren bij volmachtstem

Op de foto: Fred Kelfkens had wél de juiste papieren bij en mocht naast zijn eigen stem nog twee stemmen met volmacht uitbrengen. (Foto: Henk van Weert).

In de publiekshal van het gemeentehuis aan de Boxtelse Markt hebben de vrijwilligers die het stembureau bemensen om negen uur al vijf boze stemmers ontvangen. Ze konden zich niet legitimeren voor een volmachtstem.

Wethouder Willie van de Langenberg, die na deze verkiezingen de lokale politiek vaarwel zegt, bemant het stembureau met Irene Spoorenberg, Cees van der Schoot en Bert Snellaars. ,,De boze reacties kwamen van mensen die óók voor iemand anders wilden stemmen, maar ze hadden geen kopie van het legitimatiebewijs van hun volmachtgever bij. En dan gaat het feest niet door”, vertelde Van de Langenberg. ,,Terwijl het toch heel duidelijk op de stempas staat, maar blijkbaar lezen de mensen die toch niet goed genoeg”, vulde Van der Schoot aan.

Een identiteitsbewijs mag maximaal vijf jaar zijn verlopen als legitimatie voor een volmacht.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geld en Makelaardij Olieenzo EmielTechniek Remax-optimus Elan Bikes support Podium Boxtel Toverboom Doornmalen electro Alfa Filipe Beleef Boxtel buisman optiek