13:50:28    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 06 oktober 2011 12:03 uur, laatst gewijzigd op 06 oktober 2011 12:17 uur

Leerlingen versieren boekhandel

Leerlingen versieren boekhandel

Op de foto: Volop bedrijvigheid in boekhandel Elckerlijc aan de Markt in Boxtel. Leerlingen van groep 8 van basisschool De Vorsenpoel versieren de winkel ter gelegenheid van de start van de jaarlijkse Kinderboekenweek. (Foto: Albert Stolwijk).

Het is een mooie traditie aan de vooravond van de Kinderboekenweek. Leerlingen van een Boxtelse basisschool mochten ook dit keer, daags voor de start van het literaire evenement, boekhandel Elckerlijc aan de Markt versieren. Dinsdag waren het de kinderen van groep 8 van De Vorsenpoel die de gevel, etalage en de kinderboekenafdeling mochten verfraaien met prachtige verftekeningen, slingers en attributen die te maken hebben met het thema ’Superhelden: over dapper durven zijn’.

De vaste klanten van Elckerlijc, die dinsdagmorgen een bezoekje wilden brengen aan de boekhandel, zullen bij het zien van de voorgevel wellicht even met hun ogen geknipperd hebben. In plaats van de vertrouwde aanblik van de winkel aan de Markt waren de gevel en de etalage veranderd in een kleurenzee van onder meer geverfde platen en tekeningen met daarop foto’s van als helden verklede leerlingen van De Vorsenpoel. De een had zich daarop uitgedost als voetballer van PSV of als Superman en weer een andere leerling als ’Hollands’ next topmodel’.

Binnen leek het wel of er een feest aan de gang was, met name in de kinderboekenafdeling. Daar hingen slingers, vlaggetjes met daarop de helden van leerlingen van groep 1 en 2, een heldencape die gevoerd is met prachtige tekeningen van kleuters in allerlei kleuren en heldenlaarzen die uitgerust zijn met vleugels en gouden neuzen. Achter in de ruimte vielen diverse kartonnen borden met allerlei kreten als ’Bom’, ’Bam’ en ’Pow’ in het oog, terwijl vooraan op een tafel keurig een aantal jeugdboeken over helden en superhelden uitgestald lag. Na een blik op de gevel of een bezoek aan Elckerlijc was het deze week voor iedereen klip en klaar: de jaarlijkse Kinderboekenweek is weer van start gegaan.

Tijdens de Kinderboekenweek zijn er enkele activiteiten bij boekhandel Elckerlijc, waaronder voorleesmiddagen. Komende zaterdag 8 oktober komt Jojo Heesbeen voorlezen van 14.30 tot 16.00 uur.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Toverboom EmielTechniek Olieenzo buisman optiek Geerts advies Filipe Huidtherapie Elan Bikes support Doornmalen electro Alfa Geld en Makelaardij