16:54:05    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 11 oktober 2012 09:00 uur, laatst gewijzigd op 11 oktober 2012 09:04 uur

Leerlingen JRL nemen lipdub op

Leerlingen JRL nemen lipdub op

Op de foto: De lipdub eindigde met een samenkomst van alle leerlingen op het podium in de aula. (Foto: Albert Stolwijk).

Vorig jaar werd op het Jacob-Roelandslyceum al een remake van de highschoolmusical Grease in één keer opgenomen. Ook dit jaar werkten leerlingen uit 5 vwo met een cultuurprofiel samen met tweedeklassers aan een lipdub. De organisatie koos voor het swingende nummer ’Rock this party’ van Bob Sinclar. Woensdagmiddag werd de clip opgenomen.

Judit van Rooij en Thea van Roosmalen uit 5 vwo organiseerden met vijf jaargenoten de lipdub, een videofilm die lipsynchronisatie en audio dubbing (het toevoegen van geluid) combineert, en geven aan dat zo’n zeventig tweedeklassers deelnamen aan de videoclip. ,,We hebben alle leerlingen in vijf groepen verdeeld: hiphop, rock, reggae, disco en carnaval”, legt Judit uit. Zij zit in de groep ’disco’ en heeft voor de clip een afropruik op. Thea heeft een wijde joggingbroek aan en gaat voor even als hiphopster door het leven.

Deze muziekstijlen komen op verschillende momenten in de videoclip terug. De organisatie bestaat uit zeven cultuurleerlingen uit 5 vwo. ,,We zorgen onder andere voor de kostuums, PR en de uitleg aan de tweedeklassers”, legt Thea uit. Zij en Judit vonden de lipdub een leuke opdracht. ,,Je leert met elkaar samenwerken en de tweedeklassers maken op een leuke manier kennis met het vak cultuur.”

De opname van de lipdub is binnenkort te zien op het Youtubekanaal ’Jrlcultuur’. De act van vorig jaar is hier te zien.

Lees meer over de lipdub in het Brabants Centrum van donderdag 11 oktober.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht TopSlank Geerts advies Elan Bikes support Olieenzo Toverboom Huidtherapie Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Podium Boxtel Beleef Boxtel Filipe Alfa