03:13:56    dinsdag, 18 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:41 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:42 uur

Laurien uit Boxtel naar Tweede Kamer

Laurien uit Boxtel naar Tweede Kamer

Op de foto: …LAURIEN BROEDERS… (Foto: Peter Broeders).

Kamerleden van de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu ontvingen dinsdag in Den Haag de jongeren van het Jeugdwaterschapsbestuur, waaronder Laurien Broeders (13) uit Boxtel en watergraaf Peter Glas van Waterschap De Dommel in zijn rol als voorzitter van de Unie van Waterschappen. Laurien nam samen met de andere jeugdleden deel aan een ludieke actie rondom het waterbeheer in Nederland.

Laurien had het prima naar haar zin in het politieke centrum in Den Haag. ,,We werden ontvangen in het Tweede Kamergebouw. Daar werd een puzzel van Nederland gemaakt, waarop we samen met leden van de vaste Kamercommissie zandzakken mochten plaatsen. Daarmee moesten we aangeven waar de grens loopt en waar het land onder water komt te staan op het moment dat het water de vrije loop wordt gelaten en geen sprake meer is van waterbeheer.”

Dinsdag 22 maart was het Wereldwaterdag, de dag waarop internationaal wordt stilgestaan bij het feit dat voldoende water en schoon water niet voor iedereen in de wereld een vanzelfsprekendheid is. ,,Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor water in Nederland maar ook in de wereld. Ik hoop dat wij daar nu een kleine bijdrage aan hebben geleverd”, aldus Laurien.

De Boxtelse vertegenwoordigt De Dommel dit jaar als lid in het nationale jeugdbestuur van de gezamenlijke waterschappen. Het eerste jeugdwaterschapsbestuur is opgezet in 2010. Het gaat om een groep jongeren tussen de 12 en 18 jaar die de verschillende waterschappen in Nederland vertegenwoordigen en er onder meer voor willen zorgen dat hun leeftijdgenoten meer betrokken worden bij het waterbeheer in Nederland.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 24 maart.

Auteur: STEFAN LATIJNHOUWERS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Toverboom Meubelmakerijdenberg buisman optiek Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Olieenzo TopSlank Huidtherapie Podium Boxtel