07:41:57    zondag, 31 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 april 2012 12:15 uur, laatst gewijzigd op 13 april 2012 12:19 uur

Labyrint bij kasteel Stapelen

Labyrint bij kasteel Stapelen

Op de foto: Op de binnenplaats van kasteel Stapelen werd woensdag een grote den gerooid. De boom moet verdwijnen om plaats te maken voor een labyrint. (Foto: Albert Stolwijk).

Medewerkers van Blommeij Groenprojecten uit Lennisheuvel rooiden deze week een grote den en taxus op de binnenplaats van kasteel Stapelen. De bomen moeten plaats maken voor een labyrint waarmee de binnentuin van Stapelen een heel nieuwe inrichting krijgt.

De Boxtelse landschapsarchitecte en stedenbouwkundige Edith Kolkman maakte een ontwerp voor de nieuwe binnentuin en liet zich hierbij inspireren door het stenen vloerlabyrint in de kathedraal van Chartres. Hiermee wordt een groen hart gerealiseerd waarmee meer binding tussen de diverse gebouwen van het kasteel ontstaat. Komende week wordt gestart met de aanplant van de nieuwe bomen. De aanleg van de nieuwe tuin is naar verwachting eind mei klaar.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 12 april.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Podium Boxtel Geerts advies Huidtherapie Filipe Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Elan Bikes support EmielTechniek Toverboom TopSlank buisman optiek Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro