09:25:14    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 27 januari 2013 10:26 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2013 17:04 uur

Laatste rondjes op Leijsenven

Laatste rondjes op Leijsenven

Op de foto: Lekker schaatsen op het Leijsenven in Boxtel: zaterdag kon het nog, maar voorlopig voor het laatst... (Foto: Gerard Schalkx).

De schaatsliefhebbers konden zaterdag nog één keer voor de dooiaanval hun rondjes draaien op de vennen en plassen in Boxtel en omgeving. Gevorderde en beginnende schaatsers bonden de ijzers onder en waagden zich op onder meer het Leijsenven in park Molenwijk en de vennen van landgoed Venrode.   

De ijspret op het Leijsenven leverde zaterdag mooie plaatjes op. Bijvoorbeeld van opa Van Haaren die op de kleine Laura van den Berge past, terwijl de ouders hun beste beentje voorzetten op de ijspiste (zie foto). De ware schaatsfreaks hoeven natuurlijk niet te wanhopen, want de winter is nog lang niet voorbij. Voorlopig moet de ijspret echter even wijken voor de dooiaanval en verandert de betonnen ijsvloer weer gewoon in een watervlakte.

De komende dagen stijgt het kwik naar temperaturen van rond de tien graden en lijkt de vorstperiode van de afgelopen weken weer ver weg. Maar de Elfstedentocht is ook wel eens later in de winter gereden. Dus wie weet wat ons nog te wachten staat. Alleen de weergoden weten het antwoord op de vraag of er de komende tijd nog eens geschaatst kan worden. Zo niet dan hebben we in ieder geval de foto's nog...      

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Elan Bikes support Toverboom Huidtherapie Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Alfa EmielTechniek Olieenzo Beleef Boxtel TopSlank buisman optiek