19:07:51    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 06 april 2014 17:36 uur, laatst gewijzigd op 07 april 2014 20:22 uur

Laatste keer Wê Ploegadoers

Laatste keer Wê Ploegadoers

Op de foto: De volksmuziekgroep Wê Ploegadoers in actie tijdens hun afscheidsconcert in een bomvol café ’t Wapen van Liempde. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Café ’t Wapen van Liempde vormde zondagmiddag het decor voor het afscheidsconcert van de bekende volksmuziekgroep Wê Ploegadoers. Bassist Ger van Aalst, gitarist Peter Hendriks, slagwerker Ad Braken, multi-instrumentalist Jos Vervoort, accordeonist Johan Schoenmakers en Hans van Laarhoven (banjo, gitaar en mandoline) speelden voor de pauze nummers van hun nieuwe cd 'Liedjes vur Kiendjes'.

De tweede set bestond uit oude bekende liedjes van het veelzijdige muzikale gezelschap, dat furore maakte als 'De Ploegadoers' in de jaren zeventig en tachtig, over onder meer de avonturen van boer Van Kriele en 'Dubbele Jan'. Veel liedjes werden door een groot deel van de bezoekers in het stampvolle Liempdse café aan het Raadhuisplein uit volle borst meegezongen.

Zo zorgden de leden van Wê Ploegadoers - zogenoemd na de dood van de vroeg gestorven muzikale leiders Piet en Martien Grilis in de jaren negentig - nog één keer voor een feest der herkenning, waarbij de zes mannnen niet alleen muzikaal, maar ook vocaal uitblonken. Vooral de samenzang was regelmatig een lust voor het oor. Het enthousiaste publiek beloonde de volksmuziekgroep met een daverend applaus voor hun allerlaatste optreden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Alfa Podium Boxtel Olieenzo Toverboom Doornmalen electro EmielTechniek Huidtherapie Geld en Makelaardij Remax-optimus Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies Café zaal Kloosterzicht