22:38:35    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 30 mei 2013 19:49 uur, laatst gewijzigd op 30 mei 2013 19:52 uur

Kunstuitleen Spelelier geopend

Kunstuitleen Spelelier geopend

Op de foto: Het directieteam van de Kinderkunstuitleen proost met elkaar tijdens de officiële opening. (Foto: Gerard Schalks).

De Kinderkunstuitleen van basisschool De Spelelier is donderdagmiddag officieel geopend. Ouders, leerkrachten en kunstliefhebbers kunnen vanaf september terecht om werken te lenen. De uitleen wordt gerund door leerlingen van de school.

De kunstwerken zijn gemaakt door leerlingen van Boxtelse basisscholen en bestaan naast schilderijen uit foto's, collages en beeldhouwwerken. Kinderen van De Spelelier hebben een businessplan gemaakt voor de kunstuitleen en presenteerden dat donderdag aan genodigden.

Wethouder Tossy de Man was aanwezig bij de opening en kreeg het eerste schilderij aangeboden. Dit werk mag een tijdje in haar kantoor op het Boxtelse gemeentehuis hangen. ,,Eigenlijk kunnen mensen pas vanaf september kunst lenen, maar de wethouder krijgt nu al een schilderij mee", vertelde algemeen directeur Bissola van de Kinderkunstuitleen.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Podium Boxtel Olieenzo Remax-optimus EmielTechniek TopSlank Geld en Makelaardij Huidtherapie Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Toverboom