10:04:39    zondag, 31 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 01 augustus 2014 09:44 uur, laatst gewijzigd op 01 augustus 2014 17:33 uur

Kunstexpo in park Stapelen

Kunstexpo in park Stapelen

Op de foto: Het Boxtelse kasteelpark Stapelen vormt volgend jaar vijf maanden het decor van een kunstexpositie. Woensdag liet Ruud Vos er zijn honden Floris, Siebe en Abbe (van links naar rechts) uit. (Foto: Henk van Weert).

Vijftien beeldend kunstenaars krijgen in 2015 de kans deel te nemen aan een expositie in kasteelpark Stapelen. Het is een van de activiteiten waarmee de paters assumptionisten vieren dat zij zich honderd jaar geleden vestigden in de Boxtelse waterburcht die uit de middeleeuwen stamt. De organisatie hebben de paters in handen gelegd van de Kunststichting Boxtel.

Tot 15 september kunnen professionele kunstenaars die in aanmerking willen komen voor de tentoonstelling via een open inschrijving een voorstel indienen. Dat betekent dat niet alleen lokale kunstenaars in aanmerking komen voor deelname, maar ook mensen van elders. Een speciale vakjury selecteert de inzendingen, die volgend jaar van mei tot en met september te zien zullen zijn.

De tentoonstelling loopt vooruit op de plannen om van kasteelpark Stapelen en de omliggende gronden een stadslandgoed te maken. Het is een van de onderdelen van het project Kloppend Hart van Het Groene Woud dat met provinciale subsidie wordt opgezet. Een gebied van 25 hectare rond het kasteel moet uitgroeien tot een plek met ruimte voor natuur, cultuur, bezinning en educatie.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Beleef Boxtel Filipe Podium Boxtel Toverboom Geld en Makelaardij EmielTechniek Alfa Geerts advies Elan Bikes support Doornmalen electro Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank