02:52:45    dinsdag, 18 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:30 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:31 uur

’Kruiswegstatie hoeft niet droevig te zijn’

’Kruiswegstatie hoeft niet droevig te zijn’

Op de foto: Martin en Miep van Mil richten de expositie met kruiswegstaties in de Sint-Lambertuskerk in. De door Miep van Mil geschilderde kruiswegstatie is tijdens de vastentijd te bezichtigen in de kerk. (Foto: Peter de Koning).

Drie verschillende kruiswegstaties zijn vanaf zaterdag 12 maart te zien in de Gemondse Sint-Lambertuswerk. Naast de gebeeldhouwde kruisweg van Henri Jonkers is ook een getekende versie van Albert Servaes te zien. De Gemondse Miep van Mil werkte daarnaast het afgelopen jaar aan een kruisweg die past binnen de huidige tijdsgeest. Tijdens de vastentijd zijn de werken na de eucharistievieringen in de kerk te bewonderen.

Ruim anderhalf jaar was Van Mil bezig met haar interpretatie van de kruisweg van Jezus. ,,Ik wilde graag een religieus werk maken en dan vooral een waar ik langere tijd mee bezig kon zijn”, vertelt Van Mil. ,,Mijn echtgenoot Martin kwam op het idee om een kruiswegstatie te maken. Er zijn er al veel geschilderd, elke kerk heeft er minimaal één. Vaak zijn het droevige schilderijen, ik wilde er een positieve wending aan geven. Het geloof is voor mij positief en het geeft me veel steun.”

De expositie is zaterdag 12 maart van 14.00 tot 16.00 uur toegankelijk. Daarna zijn de kruiswegstaties te zien gedurende de vastentijd op zondag van 11.00 tot 12.00 uur.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 10 maart.

Auteur: MARIËLLE WIJFFELAARS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Remax-optimus Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Geerts advies Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Huidtherapie EmielTechniek buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Toverboom