06:53:35    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 07 maart 2013 15:18 uur, laatst gewijzigd op 07 maart 2013 15:20 uur

Kritiek op keuze centrummanager

Kritiek op keuze centrummanager

Op de foto: De centrummanager moet het winkelhart van Boxtel beter op de kaart zetten. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Dat de keuze voor de nieuwe centrummanager van Boxtel op Willemijn Wijdenes is gevallen, is niet overal even jubelend ontvangen. Deze week wierp ondernemer Huub van Son zich op als tolk van mensen die teleurgesteld zijn; hij zet vraagtekens bij de gevolgde sollicitatieprocedure, maar de Stichting Centrummanagement Boxtel weerlegt de kritiek dat Wijdenes bevoordeeld zou zijn.

Van Son beweert dat twee weken geleden al bekend was dat Willemijn Wijdenes deze functie kreeg. ,,Ik ken diverse andere Boxtelse sollicitanten en die hebben niet eens een reactie gekregen. Van meet af aan stond vast dat Willemijn het moest worden. Andere kandidaten hebben in mijn ogen geen eerlijke kans gekregen, terwijl het toch heel geschikte personen zijn.”

De eigenaar van Teakwood House aan de Rechterstraat vervolgt: ,,Het centrum van Boxtel bloedt langzaam dood en deze gang van zaken doet er geen goed aan vind ik. Dat heb ik Willemijn vanochtend (dinsdag – red.) ook persoonlijk meegedeeld. En dat geluid wil ik ook graag publiekelijk laten horen.”

Bestuursvoorzitter Luc Broos van de Stichting Centrummanagement Boxtel bestrijdt dat Wijdenes een voorkeursbehandeling heeft gekregen tijdens de sollicitatieprocedure: ,,Die is open en geheel onafhankelijk van welke personen dan ook uitgevoerd. Juist omdat we wisten dat een en ander gevoelig lag, hebben we reeds in het begin besloten een sollicitatiecommissie van vier personen in het leven te roepen waarbij alle groeperingen betrokken waren: de winkeliers waren vertegenwoordigd door Filip van den Borne, de gemeente via ambtenaar Anke van Schaaijk en onze stichting door mijn persoon. Daarnaast hadden we Loes van Deursen van de Rabobank in ons midden als onafhankelijk deskundige.”

Ieder lid van de sollicitatiecommissie heeft de brieven van alle 29 kandidaten onder ogen gehad, benadrukt Broos: ,,Op basis van een beoordelingsmatrix die vooraf was opgesteld, heeft ieder van ons een eigen ranglijst gemaakt. Vervolgens hebben we in een gezamenlijk overleg de lijstjes naast elkaar gelegd en zijn de vier best scorende kandidaten geselecteerd en voor een gesprek zijn uitgenodigd. Hieruit kwam Willemijn unaniem als beste naar voren.” De voorzitter van het centrummanagement stelt dan ook dat er sprake was van een heldere en open procedure waarbij ook personen betrokken waren die Wijdenes vooraf niet kenden en toch tot dezelfde conclusie kwamen.

Dat de Wijdenes door sommigen van meet af aan als gedoodverfde kandidaat voor de funtie van centrummanager werd gezien, werkte ook in haar nadeel, denkt Broos. ,,Het betekende dat Willemijn zich nog beter heeft moeten profileren, juist ook ten opzichte van de mensen die haar niet zo goed kenden. De commissie was zich echt wel bewust van de gevoeligheid hiervan, maar dit mag er niet toe leiden om Willemijn maar niet te kiezen. De beste heeft gewonnen.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Filipe Geld en Makelaardij Podium Boxtel Alfa Toverboom Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Geerts advies TopSlank buisman optiek Remax-optimus Doornmalen electro Olieenzo Beleef Boxtel Elan Bikes support