02:55:53    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 augustus 2014 12:38 uur, laatst gewijzigd op 26 augustus 2014 12:44 uur

Kringdag gilden in Gemonde

Kringdag gilden in Gemonde

Op de foto: Beeld van de vorige kringdag van de Dommelgroep in Gemonde in 2010. (Foto: Albert Stolwijk).

De kringdag van de negen gilden tellende Dommelgroep vindt op zondag 31 augustus plaats op het gildeterrein aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. Het evenement wordt dit keer gehouden door het plaatselijke gilde Sint-Anthonius en Sint-Sebastiaan. Vier jaar geleden was het andere Gemondse gilde Sint-Joris en Sint-Catharina gastheer van het jaarlijkse evenement.

De gilden komen 31 augustus om 08.30 uur samen op het gildeterrein. Van daaruit vertrekken de gildenbroeders en -zusters uit Gemonde, Boxtel, Liempde, Schijndel, Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Vught en Den Dungen naar de Sint-Lambertuskerk in het centrum van Gemonde waar volgens de traditie vanaf 09.30 uur een eucharistieviering wordt bijgewoond.

Ansluitend nuttigen de ongeveer 180 deelnemers erewijn in horecagelegenheid De Schuif aan de Dorpstraat en start om 11.45 uur de optocht door het dorp naar de gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg. Vervolgens staat de spectaculaire opmars en vendelgroet door alle vendeliers op het programma en gaan de diverse wedstrijden van start, te beginnen met het koningschieten.

De uitreiking van de prijzen staat gepland om 18.00 uur.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Toverboom Alfa Remax-optimus EmielTechniek Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Geld en Makelaardij Beleef Boxtel buisman optiek