06:45:58    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 13 maart 2013 08:34 uur

Kouderecord in Zuid-Nederland

Het zuiden van Nederland, en dan met name de gebieden in Brabant en Limburg waar sneeuw ligt, hebben een recordkoude nacht achter de rug.

Volgens Meteo Consult is de temperatuur in het Limburgse Ell bij helder weer en weinig wind lokaal tot -13 graden gedaald. Zo koud is het in Zuid-Nederland sinds 1901 zo laat in het seizoen nog niet eerder geweest. In Boxtel werd op veel plekken een temperatuur van -10 tot -11 graden.

Koud weer in maart komt wel vaker voor, vooral aan het begin van de maand. De laagste gemeten temperatuur in maart stamt uit 2005. In de ochtend van de 4e werd het boven een dikke laag sneeuw in Marknesse -20,7 graden. Uitzonderlijk koud was het ook op 7 maart 1971 in Wageningen. Daar daalde de temperatuur toen tot -18,7 graden.

Maar in het zuiden zijn dergelijke temperaturen sinds 1901 veruit nog niet bereikt. Daarom zijn de temperaturen, zoals die de afgelopen nacht zijn opgetreden, ook zo bijzonder. Vanaf vandaag gaan de scherpste kantjes van het winterweer af.

Nadat een paar sneeuwbuien over het land naar het zuidoosten zijn getrokken, draait de wind naar noord tot noordwest en kunnen de temperaturen in het hele land weer tot enkele graden boven nul oplopen. Tot en met vrijdag vriest het in de nachten nog wel flink.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Alfa Doornmalen electro Beleef Boxtel Geerts advies Toverboom Podium Boxtel buisman optiek EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Elan Bikes support Olieenzo