04:04:25    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 01 januari 2015 12:46 uur, laatst gewijzigd op 01 januari 2015 12:56 uur

Kopje onder in Langspier

Kopje onder in Langspier

Op de foto: Alex van den Braak hield de Knokkersschort aan over zijn zwembroek tijdens de Nieuwjaarsduik in De Langspier. (Foto: Peter de Koning).

Met 73 deelnemers was de animo voor de inmiddels tiende editie van de Nieuwjaarsduik in zwemplas De Langspier donderdag 1 januari ongeveer net zo groot als een jaar eerder. In een winters landschap en onder toeziend oog van familie en vrienden gingen sommige bikkels tweemaal kopje onder.

Alex van den Braak was voor de eerste keer van de partij. ,,Mijn schoonmoeder doet al jaren mee, dus kon ik uiteindelijk niet achterblijven.” Het viel de Boxtelaar alleszins mee. ,,Ja hoor, volgend jaar ben ik weer van de partij." Ter promotie van het jeugdcarnaval ging Van den Braak het water in met de kenmerkende groene sloof van De Knokkers. Tot tweemaal toe: ,,Ik ben nu toch nat..."

De Nieuwjaarsduik is een initiatief van Buurtsport Boxtel en exploitant John Brusselers van De Langspier. Na afloop werden de durfals getrakteerd op warme chocolademelk. In de papieren editie van Brabants Centrum die vrijdag 2 januari wordt verspreid, vertelt de dertienjarige Thomas van Hastenberg waarom hij voor de eerste keer meedeed aan de Nieuwjaarsduik.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Olieenzo Podium Boxtel Huidtherapie EmielTechniek Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij TopSlank Doornmalen electro buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Filipe Beleef Boxtel Geerts advies