15:00:18    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 20 juli 2011 16:00 uur, laatst gewijzigd op 21 juli 2011 13:45 uur

Koopjesjacht bij Kinderboerderij

Koopjesjacht bij Kinderboerderij

Op de foto: Bezoekers van de Kinderboerderij lopen langs de diverse dekens op zoek naar leuke koopjes. (Foto: Albert Stolwijk).

In de eerste en laatste week van de zomervakantie wordt bij de Kinderboerderij traditiegetrouw de dubbeltjesmarkt gehouden. Wegens de slechte weersvoorspellingen van vorige week, werd de markt echter uitgesteld. Woensdag kon de Boxtelse jeugd toch hun tweedehands speelgoed en boeken verkopen op het terrein van de Kinderboerderij.

Stripboeken, autootjes, videobanden en knuffels vormen het grootste aanbod tijdens de dubbeltjesmarkt. Ook de deken van Loek van den Boogaert ligt vol met knuffels. ,,Mijn stripboeken wil ik niet verkopen, die lees ik zelf nog heel graag”, zegt Loek stellig. ,,Mama zei dat ik ook wat auto’s weg moest doen, maar dat wil ik niet. En het zijn mijn autootjes dus mag ik zeggen wat ik ermee wil doen.”

De verkoop gaat bij Imke van der Meijden erg goed. Ze heeft al veel van haar speelgoed verkocht. ,,Dat is helemaal niet zonde”, vindt Imke. ,,Ik speel er zelf toch niet meer mee. Ik vind het wel jammer dat ik van mijn verdiende geld geen spulletjes bij andere kinderen mag kopen. Maar dat vindt mama niet goed.”

Dat de dubbeltjesmarkt vorige week werd afgelast kwam door het slechte weer. ,,Uiteindelijk viel het wel mee, maar er was onweer en storm voorspeld”, zegt coördinator Karin van Rijst. ,,Vandaag valt het weer ook een beetje tegen, maar het is in ieder geval droog.” De opkomst is volgens Van Rijst minder groot dan andere jaren. ,,Dat hangt ook samen met het tijdstip. De eerste week van de vakantie zijn de meeste mensen nog wel thuis, deze week zijn al veel mensen in het buitenland.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Beleef Boxtel buisman optiek Geld en Makelaardij Doornmalen electro TopSlank Olieenzo Alfa Geerts advies Elan Bikes support Filipe Toverboom