14:59:47    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 31 juli 2011 12:53 uur, laatst gewijzigd op 01 augustus 2011 07:03 uur

Koopjes op braderie Dennenoord

Koopjes op braderie Dennenoord

Op de foto: De jaarlijkse braderie op recreatiepark Dennenoord was opnieuw een gezellige publiekstrekker. (Foto: Gerard Schalkx).

De jaarlijkse braderie op chaletpark Dennenoord is groter dan voorheen. Door een extra pleintje erbij te betrekken, bieden nu zo'n veertig standhouders hun waren aan. Volgens Corry van Zogchel is het niet zo druk als vorig jaar; haar breiwerk vindt maar mondjesmaat aftrek. Riet van den Broek doet daarentegen goede zaken; haar zelfgemaakte jams en chutneys zijn bijna op.

Al 53 jaar op rij komt Corry wekelijks met haar vriendin Liesje van Horen bijeen om te handwerken. ,,En ondertussen gezellig te buurten." Hun werkstukken bieden ze nu alweer voor het derde achtereenvolgende jaar te koop aan op de braderie aan de Dennendreef in hun woonplaats Boxtel. ,,Vorig jaar regende het, maar was het naar mijn idee toch drukker dan vandaag", zegt Corry.

De twee handwerkvriendinnen bezoeken jaarlijks zo'n vijf à zes markten. ,,Als we van de verkoopopbrengst onze materialen kunnen kopen, zijn we dik tevreden." Is breiwerk vandaag de dag nog in de mode? ,,Ja hoor, zeker die korte vestjes zijn momenteel heel hip", lacht de Boxtelse.

Elders op de camping is Rietje al bijna door haar voorraad jams en chutneys heen. ,,Met mijn man kampeer ik al 28 jaar hier. Tot voor vier jaar woonden we in 's-Hertogenbosch, maar sinds Wim is gepensioneerd, recreëren we het hele jaar door op Dennenoord."

Op stukjes stokbrood laat ze haar producten proeven. Een goede zet, zo blijkt. Want bijna iedereen die eenmaal van het lekkers heeft gesmuld, neemt een potje mee. ,,Van vers fruit, zonder conserveringsmiddelen", benadrukt Rietje.

Exploitant Piet van Erp is tevreden over de belangstelling. ,,Het is ideaal braderieweer. Niet te heet en niet te koud. Ik hoop wel dat de zon nog doorbreekt. Dan lachen de mensen meer."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Alfa Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Toverboom Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Filipe Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek TopSlank Huidtherapie