15:01:18    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 05 juli 2012 19:13 uur, laatst gewijzigd op 05 juli 2012 19:14 uur

Koen de Kort verder zonder Kittel

Koen de Kort verder zonder Kittel

Op de foto: Marcel Kittel in betere tijden. De ploeggenoot van Koen de Kort won in juni de slotrit van de Ster ZLM Toer in Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).

Wielrenner Koen de Kort is in de Tour de France zijn kopman donderdag kwijtgeraakt. Marcel Kittel is ziek en is afgestapt in de vijfde etappe van Rouen naar Saint-Quentin.

Het afstappen van Kittel komt niet geheel onverwacht. De Duitse topsprinter kampte al enkele dagen met maag- en darmklachten en gooide de handdoek na 40 kilometer koers. Daarmee verliest Team Argos-Shimano een belangrijke troef op een ritzege.

De vijfde etappe werd andermaal gewonnen door Andre Greipel, die de sprint won van onder anderen Mark Cavendish. De Korts ploeggenoot Tom Veelers noteerde andermaal een top tien-klassering. De Liempdenaar zelf kwam als 30e binnen en blijft op 7 minuten en 29 seconden van gele-truidrager Fabian Cancellara.

In Boxtel is Marcel Kittel sinds de finish van de Ster ZLM Toer een goede bekende. Hij won de slotetappe van de vierdaagse rittenkoers en werd op de Markt gehuldigd. Daarbij ontving hij uit handen van burgemeester Frank van Beers een knapzak met lokale streek- en boerderijproducten (foto).

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg Toverboom Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro Podium Boxtel EmielTechniek Beleef Boxtel Filipe Huidtherapie Remax-optimus buisman optiek TopSlank Geld en Makelaardij