21:35:07    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 01 juli 2012 11:38 uur, laatst gewijzigd op 03 juli 2012 09:07 uur

Koen de Kort start in Le Tour

Koen de Kort start in Le Tour

Op de foto: Koen de Kort tijdens de warming-up op de Boulevard de la Sauveniere. (Foto: Marc Cleutjens).

Koen de Kort is zaterdag in Luik van start gegaan in zijn tweede Tour de France. De Liempdse profwielrenner van Argos-Shimano reed een verdienstelijke proloog waarin hij 27 seconden moest toegeven op winnaar en gele-truidrager Fabian Cancellara.

De eerste etappe die zondag werd verreden, was een prooi voor de Slowaak Peter Sagan, die in Seraing iets sneller was dan gele-truidrager Cancellara. De Kort werd 47e en staat op de 30e plaats, op 27 seconden afstand van klassementsleider Cancellara.

In de maandag verreden tweede etappe van Vise naar Tournai werd De Kort twintigste, in dezelfde tijd als ritwinnaar Mark Cavendish. Het plan van Argos-Shimano om Marcel Kittel mee te laten sprinten om de ritzege mislukte; de Duitser die in Boxtel de slotetappe van de Ster ZLM Toer won, kampte met buikgroep.

De Korts ploeg haalde Plan B van stal en lanceerde Tom Veelers, die knap vierde werd. De Kort zat mee in het treintje dat Veelers dicht bij de eindzege bracht. Hij bekleedt de 29e plek in het klassement, op 27 seconden van gele-truidrager Cancellara.

De Tour de France rijdt dinsdag Frankrijk binnen; op het programma staat een rit over 197 kilometer van Orchies naar Boulogne-sur-Mer. Onderweg moet het peloton zes kuitenbijters trotseren; heuvels van de derde en vierde categorie. Kenners rekenen niet op een massasprint.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie Geerts advies Toverboom Filipe Elan Bikes support Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek TopSlank Olieenzo Alfa Doornmalen electro buisman optiek Podium Boxtel