22:07:12    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 06 juli 2012 19:01 uur, laatst gewijzigd op 06 juli 2012 19:03 uur

Koen de Kort raakt op achterstand

Koen de Kort raakt op achterstand

De zesde etappe in de Tour de France, van Epernay naar Metz, heeft vrijdag een slagveld aangericht in het peloton. Door enkele grote valpartijen raakten veel renners, onder wie ook Koen de Kort uit Liempde, op achterstand.

De Kort van Argos-Shimano kwam in Metz als 116e over de streep, op 6 minuten en 2 seconden achter groene truidrager Peter Sagan, die zijn  derde etappewinst boekte in de Tour de France. In zijn gezelschap bevonden zich ook andere Nederlandse renners die door de val achtergebleven waren, zoals teammaats Albert Timmer en Tom Veelers alsmede Pieter Weening en Johnny Hoogerland.

In het algemeen klassement bezet De Kort momenteel de 107e stek, op 13 minuten en 27 seconden van Fabian Cancellara, die nog altijd in het geel rijdt.

Zaterdag 7 juli wacht het peloton voor het eerst een etappe waarin bergen opdoemen. De renners zetten vanuit Tomblaine bij Nancy koers richting La Planche des Belles Filles nabij Belfort. De finish ligt op de top van deze col die is aangeduid als eerste categorie en geldt als 'een verschrikking'. Veel renners in het peloton zullen andermaal op achterstand binnenkomen...

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Filipe Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel TopSlank buisman optiek Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Podium Boxtel Toverboom Huidtherapie Geerts advies