00:55:26    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 22 juni 2013 00:49 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2013 17:30 uur

Koen de Kort opent Tourspel

Koen de Kort opent Tourspel

Op de foto: Koen de Kort (links), wethouder Willie van de Langenberg en Igor van Laere openen het Liempds Tourspel en de website van het evenement met een bel. (Foto: Peter de Koning).

Wielrenner Koen de Kort heeft vrijdagavond samen met wethouder Willie van de Langenberg en Igor van Laere de tweede editie van het Liemdps Tourspel geopend. Plaats van handeling was horecagelegenheid De Durpsherberg.

In Liempde kan de Ronde van Frankrijk gevolgd worden door deel te nemen aan het Tourspel. De honderdste editie van de beroemdste wielerwedstrijd ter wereld start zaterdag 29 juni op het eiland Corscia en eindigt ruim drie weken later in Parijs. Stichting Woudbloem is de organisator van het spel, dat vorig jaar met veel succes geïntroduceerd werd, mede omdat er een goed doel aan verbonden was. Dit jaar is de keuze gevallen op een project van de Liempdenaar Igor van Laere die in Bandung (Indonesië) straatkinderen ondersteunt.

De Kort is opnieuw bereid gevonden om op te treden als ambassadeur. Hij opende het Tourspel samen met Van Laere en wethouder Van de Langenberg door een bel te laten rinkelen. Voorafgaand aan de officiële opening vond een 'grand depart’ plaats, waarbij een heuse karavaan zich opstelde in de Vlasspreistraat/Dorpsstraat: een antieke auto met daarin de charmant wuivende rondemiss Steffie van Rooij, gevolgd door een motard met verslaggever en daarna de hoofdrolspelers Koen de Kort op zijn racfiets en Igor van Laere op een hoge fiets uit grootmoeders tijd. Het vertrek van de stoet werd aan elkaar gepraat door presentator Jan van de Wiel.

 

 

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Remax-optimus buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Geld en Makelaardij EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht TopSlank Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies